Tindlund Park – når utsikten teller

Tindlund Park ligger på et høydedrag plassert i aksen mellom Sarpsborg og Fredrikstad – der byene møtes. Med 180° panorama gir dette en fantastisk utsikt for en rekke av leilighetene.

Med flotte utearealer med park og eget vannspeil er dette et av Østfolds mest spennede boligprosjekt. Prosjektet ligger i umiddelbar nærhet til fylkesvei 109 med kun 5 km til Sarpsborg og 9 km til Fredrikstad. Det er kort vei til E6, og det nye Sykehuset Østfold på Kalnes er kun 7 km unna. Første og andre byggetrinn med hhv. 65 og 11 leiligheter er ferdigstillt og byggetrinn tre med 22 nye enheter fra 49,6 til 136,7 kvm er godt i gang.

https://tindlundpark.no/wp-content/themes/salient/css/fonts/svg/arrows_down.svg

Tindlund Park – når utsikten teller

Tindlund Park ligger på et høydedrag plassert i aksen mellom Sarpsborg og Fredrikstad – der byene møtes. Med 180° panorama gir dette en fantastisk utsikt for en rekke av leilighetene.

Med flotte utearealer med park og eget vannspeil er dette et av Østfolds mest spennede boligprosjekt. Prosjektet ligger i umiddelbar nærhet til fylkesvei 109. Det er kort vei til E6, og det nye Sykehuset Østfold på Kalnes er kun 6 kilometer unna. Første og andre byggetrinn med hhv. 65 og 11 leiligheter er ferdigstillt og byggetrinn tre med 22 nye enheter fra 49,6 til 136,7 kvm er godt i gang.

https://tindlundpark.no/wp-content/themes/salient/css/fonts/svg/arrows_down.svg

Finn din bolig nå!

Gå rett til boligvelgeren

Tindlund Park – tredje byggetrinn

Vi har startet byggingen av tredje byggetrinn på Tindlund Park med tilsammen 22 nye selveier-leiligheter. Leilighetene er fordelt på to frittliggende punktbokker vendt mot sydvest.

Punktblokk J og K

Det er bygg J og K på planoversikten, som nå er ute for salg. Leilighetene får et bruksareal i størrelsen 49,6 til 136,7 kvm. Leilighetene er lyse med god takhøyde og store vindusflater. De fleste av leilighetene har syd eller vestvendte balkonger/terrasser. Det er vidstrakt utsikt for de øverste etasjene.

Inngangsparti/trapperom og noen balkonger/terrasser vender inn mot et indre uterom med vannspeil, som er selve hjertet i prosjektet. Balkonger/terrasser er i størrelse fra 8,6 til 58,8 kvm. To av leilighetene har både balkong og takterrasse.

I tredje byggetrinn er det til sammen åtte ulike leilighetstyper. I tillegg er det varianter med terrasse i første etasje.

Det er felles bod- og parkeringsanlegg i kjeller der leilighetene disponerer biloppstillingsplasser og sportsboder. Leiligheter uten bod på leilighetsplanet får ca. 9kvm lukket bod i kjeller. Dette er en kombinert bod og sportsbod som lett kan innredes etter eget ønske. Alle etasjer har adkomst med heis.

De store volumene fra det tidligere steinbruddet er utnyttet til å lage et ekstra romslig anlegg, slik at de som ønsker ekstra bod- eller garasjeplass har mulighet til å kjøpe dette, så langt plassen tillater det. I dette prosjektet er selveierleilighetene organisert som et eierseksjons-sameie.

Arkitektens vurdering

Tindlund Park har en unik beliggenhet i det tidligere steinbruddet med høye fjellvegger i nord og et åpent sydvestvendt uterom. Volummessig skaper de to buede lamellblokkene og de tre punkthusene et spennende, indre uterom med vannspeil, som gjenspeiler det tidligere tjernet.

Uteområdets fjellvegger i nord rammer inn prosjektet med fellestunet og vannspeilet som selve hjertet i landskapsrommet.

Lysforhold og utsikt

Leilighetene er for en stor del gjennomgående, med fine lysforhold og gode planløsninger. Samtlige leiligheter har syd eller vestvendte balkonger/terrasser, enten med vid utsikt eller med nærhet til det indre uterom og vannspeilet.

Kvalitet

Materialer og overflater er valgt med tanke på kvalitet og lang levetid. Fasadene har to kulører tegl – lys tegl på tårnene i de buede lamellblokkene og mørk tegl på mellombygningene – for å bryte opp volumene og skape et lett uttrykk. Punkthusene har et moderne uttrykk med lys tegl, og trekledning på inntrukne fasadepartier.

Dette er en sjelden mulighet å flytte til boliger med en unik og spennende beliggenhet i det tidligere steinbruddet.

Helena Rönnkvist
Sivilarkitekt MNAL Arkitekt SAR/MSA
ARCASA Arkitekter AS